Home » Residential » LAKE HOUSE
Scroll to top
BIONIQUE - office for architectural and interior design
en sr
Residential

LAKE HOUSE

Location: Borsko jezero, Bor, Serbia.

Project year: 2012-2013

perspective view of modern family house near lake
 

Ovim projektom smo ostvarili želju klijenta da ima kuću sa pogledom na Borsko jezero. Parcela se nalazi na severnoj padini odakle se pruža panoramski pogled na jedno od najlepših veštačkih jezera u Srbiji.

 
perspective view of modern family house near lake
Conceptual hand sketches of modern wood and stone cladded house

U objektu se na prizemnoj etaži razvija potez sačinjen od dnevne sobe, trpezarije i kuhinje grupisan oko centralno postavljenog kamina.

Prateći nagib terena prizemlje je denivelisano na takav način da se na liniji loma nalaze polukružni kaminski prostor sa prostorom za sedenje sa jedne i niska polica za tv sa druge strane.

Stepenište kao likovni motiv animira ulazni deo. Sačinjeno je od kolenaste armiranobetonske ploče za koju je fiksirana čelična ploča sa drvenim gazištima i staklenom ogradom.

modern family house open space interior
modern family house open space interior with open fireplace

Prostrane terase krase i prizemlje i sprat. Svaka soba orijentisana je ka zapadu odakle u suton pristižu poslednji zraci sunca koji se probijaju kroz krošnje borova na drugoj streni jezera.

Glavna spavaća soba se nalazi na potkrovnoj etaži – ona čini gotovo posebnu celinu, neku vrstu kuće na kući. Sa južne strane je prepuštena izvan osnovnog gabarita objekta.

Glavni ulaz u objekat je naglašen tako što se prostire kroz dve etaže – sa spoljašnje strane objekta se percipira kao portal.

 

Delovi kuće su dizajnirani kao ekrani – uramljeni otvori na fasadi koji prikazuju okolnu prirodu. Pregrevanje u toku letnjeg perioda se sprečava horizontalnim aluminijumskim brisolejima.

 
winter perspective view of modern family house near lake

.

.

.

check also:

modern container house on beach
Nomad house
forest house
Forest house | Vidra
modern hotel in forest cgi night perspective
Hotel | CALANDRA